N95 MASKERS


Een N95-masker is een soort gasmasker. Het biedt meer bescherming dan een medisch masker, omdat het zowel grote als kleine deeltjes filtert wanneer de drager inademt.

Omdat N95-maskers schaars waren, heeft de CDC gezegd dat ze moeten worden gereserveerd voor zorgverleners. Zorgverleners moeten worden opgeleid en slagen voor een fit-test voordat ze een N95-masker gebruiken. Net als chirurgische maskers zijn N95-maskers bedoeld als wegwerpmaskers. Onderzoekers testen echter manieren om ze te desinfecteren en opnieuw te gebruiken.

Sommige N95-maskers, en zelfs sommige stoffen maskers, hebben kleppen waardoor ze gemakkelijker kunnen ademen. Helaas filteren deze maskers niet de lucht die de drager uitademt. Om deze reden zijn ze op sommige plaatsen verboden.

Plaats geen maskers op iemand die moeite heeft met ademhalen of bewusteloos is of anderszins niet in staat is het masker zonder hulp te verwijderen. Plaats geen maskers op kinderen jonger dan 2 jaar. Gebruik geen gezichtsmaskers als vervanging voor fysieke afstand.

medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl